WAT BETEKENT ZERO WASTE HEROES

Zero= nul
Waste= afval
Heroes = helden

Zero Waste Heroes is een organisatie die is ontstaan door een afval crisis in Italië. Het afval werd niet meer opgehaald door de vuilnismannen en vrouwen omdat er ruzie was ontstaan over de betaling. Toen pas bleek hoeveel afval de mensen van Napels produceerden, iets dat je jaren gewend bent te doen kan je niet zomaar stoppen. Uiteindelijk stapelde het afval zich op tot enorme afval bergen. Toen pas bleek dat niemand zich eigenlijk verantwoordelijk voelde. Toch waren er een paar ‘helden’ die er wat aan gingen doen, opruimen dus! en ook nadenken over hoe we minder afval kunnen produceren en slimmer om kunnen gaan met afval. Want is afval eigenlijk wel afval? Denk jij ook mee….?

Ben jij een nieuwe Held op de Petrusschool ?

Hoeveel rommel maak jij eigenlijk? En dan bedoel ik natuurlijk niet de rommel in je kamer. Kijk, je kamer opruimen heeft als voordeel dat je weet waar alles is opgeborgen. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met plastic en papier dat je niet meer nodig hebt. Als je daar niet iets mee doet dan krijgen we een enorme afvalberg. Zo ligt er in onze oceanen heel veel plastic, dat wordt ook wel plasticsoep genoemd. Maar voordat het daar terecht komt ligt het bij je thuis,meestal in de prullenbak, op straat of in de sloot. Dat is dus achteraf een stuk moeilijker op te ruimen.

Zero Waste Heroes is een organisatie die jou uitdaagt een briljante oplossing te bedenken voor dit probleem. De oplossing begint gewoon bij jou in huis nog voor dat je het afval weggooit, simpel toch?

Stel je koopt iets in de winkel dat je mee naar huis neemt, bijvoorbeeld melk+ stroopwafels+broccoli+appels+brood. Dat krijg je nooit in je twee handen mee.

Wat is jouw briljante oplossing?

Tip: Het moet iets zijn dat je meerdere keren kan gebruiken, anders krijg je afval en….je moet het ook nog kunnen hergebruiken, zeg maar een tweede gebruiksleven geven.

Antwoord: Stuur je idee naar groenplein@petrusschool.nu

 

Conclusie: De ….is meerdere keren te gebruiken, het wordt geen afval het wordt een poetsdoekje.  Maarre…hoeveel katoen hebben we dan eigenlijk nodig? Mmmmm… zo makkelijk is dit probleem dus niet op te lossen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s