ONS VERKEERSPLEIN….

ALFRED VAN VERKEER

ALFRED VAN VERKEER

Op naar de Verkeersfabriek 14 april 2015 met groep 7 

Wat zou je allemaal kunnen verzinnen voor het groene schoolplein, dat gaan de leerlingen van groep 7  onder andere doen door een bezoek te brengen aan de Verkeersfabriek in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Alfred van Verkeer, een eigenwijze Rijswijkse eend, is al gaan verkennen lees hier onder zijn reisverslag.

Er was eens…nee laat ik anders beginnen. Op een mooie zonnige dag zwom Alfred van Verkeer een beetje uit de richting, alle sloten en watergangen leken ook zo op elkaar en hoewel hij verkeerszwemles had gekregen van Juf Susanne raakte Alfred, je weet wel die van (verkeer)…., het spoor bijster. En wat doe je dan, je vraagt gewoon de weg aan Samira de zwaan of aan Peter weet alles beter de bever of aan Mientje kijk niet zo sip de waterkip.

Het leek wel of iedereen een tukkie aan het doen was want Alfred kwam niemand tegen. Na uren zwemmen sprak hij eindelijk Koos Waterkroos en hij zei: ” Probeer eens bij de verkeersfabriek in Rijswijk”. De verkeersfabriek vroeg Alfred nog een keer voor de zekerheid? “Ja Zei Koos je zwemt twee sloten verder en dan de eerste sloot aan je rechtervleugel rechts af”. Alfred ging snel op weg. In de verte hoorde hij Koos Waterkroos nog roepen ”O ja en dan nog 50 meter waggelen en bel maar aan bij de verkeersfabriek van de  HRgroep, Freidastraat nummer 17 of was het nou 19”.

Zo gezegd zo gedaan Alfred zwom een paar slagen en waggelde nog een paar passen en … ja zei Alfred tegen zichzelf ik ben er. Alfred belde al opvliegend met zijn snavel aan op nummer 17. Wie is daar vroeg een aardige stem. Alfred moest twee keer kijken, een keer naar links een keer naar rechts een keer naar boven. Waar komt dat geluid nou toch vandaan. “ Hallo, zei Alfred met luide stem, hier Alfred van Verkeer, ik ik ben de weg naar huis kwijt weet u misschien waar de weg is?. Ha ha ha hoorde hij de stem lachen, “ ben Jij toevallig Alfred van Verkeer die op de Website van het groene schoolplein woont”? Ja zei Alfred zachtjes hoe hoe weet u dat? Nou zei de stem De verkeersfabriek staat een paar buttons verder op de website.

Maarre ging de stem verder je bent te vroeg want de Petrusschool kinderen van groep 7 komen pas op 14 april  op de fiets! Maar kom binnen dan laat ik je alvast de fabriek zien en wijs ik je de weg naar huis terug. Alfred keek zijn ogen uit, hij zag allemaal verkeersborden, lantaarnpalen met een zonnepaneel erop en afvalbakken in leuke kleuren om de prulletjes in te gooien en hele grote machines die verkeersborden konden maken en ronde stickers met een rode rand met het getal 50 erop. Ha! dat is grappig Zei Alfred, kijk nou, een verkeersbord met oversteekplaats voor jonge eenden.

Na een lekker glas limonade kreeg Alfred van de verkeersfabriek een routeplanner mee met de weg erop aangegeven naar de Petrusschool, hij kon nog kiezen ook, over de weg of in de sloot. Alfred besloot te zwemmen, waar had hij anders die platvoeten voor gekregen en zwom snel naar huis en vertelde aan Juf Susanne  wat hij allemaal gezien had voor de verkeerstuin op het groene schoolplein.

 

 

 

 

 

 

 

Alfred J Kwak verkeersicoon
Hallo mijn naam is Alfred

Alweer een tijdje terug deed Alfred mee aan de verkeersles

Wat een geruststelling ik, Alfred,  ben net veilig overgestoken op het zebrapad. Eerst keek ik naar links toen naar rechts en toen weer naar links oja en niet te vergeten ook nog achterom kijken. De auto’s en de fietsers zagen dat ik over wilde steken want ze stopte voor het zebrapad. Dag mensen bedankt voor het stoppen ik ga oversteken.

Alfred wandelt verder naar het speelplein en terwijl hij dat doet denkt hij, wat heb ik eigenlijk nodig voor een verkeersplein, dan kan ik elke dag oefenen!

Denk mee met Alfred en stuur eens een idee naar groenschoolplein@petrusschool.nu of gebruik het contactformulier.

 

Wanneer krijgt jouw groep verkeersles? Kijk op de activiteitenkalender! Of vraag het aan de juffrouw of de meester.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s